Rijles en Autisme

Heb je autisme en wil je het rijbewijs behalen? Dan ben je bij MH-Rijvaardigadvies aan het juiste adres. MH-Rijvaardigadvies is gespecialiseerd in het begeleiden en opleiden van cursisten met een beperking. Een van deze specialisaties is het verzorgen van rijlessen voor cursisten met autisme.

Het halen van een rijbewijs voor een cursist met autistische kenmerken is niet eenvoudig.

MH-Rijvaardigadvies beperkt zich niet alleen tot gespecialiseerde rijlessen, geeft ook ondersteuning bij het hele proces van de intake, de rijles tot het praktijk examen. Dit gaat verder dan alleen een autisme vriendelijke rij-instructeur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Begeleiding cursisten met autisme

 

Heb je interesse om je rijbewijs te halen? Dan gaat de rij-instructeur kijken naar de mogelijkheden voor jou! Wat hierbij niet vergeten moeten worden, is dat iedere cursist anders is. Dat wil zeggen dat iedere cursist met zijn of haar vorm van autisme een andere aanpak nodig heeft.

Als je aangeeft dat er bijzondere omstandigheden zijn, dan begint alles met een intake van 2 uur.

Gedurende de intake wordt er samen met jou en je ouders/verzorgers gekeken naar de mogelijkheden.

De intake begint met een kennismaking gesprek; wie ben jij, wie is MH-Rijvaardigadvies, de Gezondheidsverklaring, vervolgens ga je met de rij-instructeur allerlei oefeningen doen in de auto en met de auto en de intake eindigt met de evaluatie en het advies.

 

Als er twijfel is vanuit de rij-instructeur dan zal deze dit eerlijk kenbaar maken en in overleg een advies geven. Soms is dit niet het advies wat je graag wil horen, we bespreken tegelijkertijd altijd wat er wel mogelijk is.

 

Intake 120 minuten € 99,00

 

Direct langs een specialist bij ADHD, ADD en autisme.

 

volg ons ook via:

2013 - 2020 © MH-Rijvaardigadvies | privacyverklaring | ontwerp en realisatie LadyLemon