Coaching

Als coach en mens geloof ik in de mogelijkheden van iedereen om de beste versie van zichzelf te worden. Leren kijken met andere ogen; wat is er wel, wat kan ik wel en wat zou ik graag willen bereiken.

De één denkt in grote lijnen, de ander let op details.
De één is gericht op het bereiken van doelen, de ander op het oplossen van problemen.
De één wil essenties en principes weten, de ander is bezig met praktijktoepassingen.
De één gaat uit van zijn of haar maatstaven, de ander vertrouwt meer op het oordeel van anderen.

Wat ik doe in mijn coaching en begeleiding, is samen onderzoeken wat nu werkelijk het probleem is.
Waar loop je tegen aan? Wat zijn je hulpvragen?
Als dat helder is, dan pas kun je kijken wat er nodig is om de situatie te veranderen.

Als coach kies ik graag voor oplossingsgericht coachen, met deze moderne vorm van coachen staat de oplossing centraal. Oplossingsgericht coachen richt zich op je kwaliteiten en mogelijkheden, de oplossing van elk probleem, blokkade of knelpunt is in jezelf voorhanden. Als coach help ik je graag deze innerlijke oplossing te ontdekken en te activeren. Laat deze aansluiten bij je competenties, doelen en persoonlijkheid.

Tijdens het coachen maak ik gebruik van verschillende methodes die je inzicht geven, helderheid en helpt om je hulpbronnen binnen jezelf te activeren.

Dit doe ik o.a. doormiddel van Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), dit is een communicatietechniek die vooral kijkt naar de wijze waarop we informatie opslaan en onze gedachten weergeven en welk effect dat heeft op ons gedrag.

NLP laat met behulp van concrete technieken zien hoe we mentaal, emotioneel en fysiek in balans komen en kunnen worden wie we willen zijn. Een andere tool is MindSonar.

Wat is MPA MindSonar®?

Je manier van denken bepaalt in sterke mate hoe je je voelt en hoe je handelt. Dat geldt voor individuen, ook voor teams en organisaties. Metaprofiel Analyse (MPA) Mindsonar® is een methode waarmee denkstijlen gemeten kunnen worden. Het meet niet wat je denkt, hoe je denkt. MPA MindSonar® brengt 13 aspecten van je denken – of die van een team of organisatie – in kaart.

Denken is ook voelen en doen

‘Denken’ is niet alleen je gedachten, ook aan wat je voelt en doet. Denken, voelen en doen hangen sterke mate met elkaar samen en bepalen samen hoe je in een gegeven situatie handelt. Je denkt in verschillende situaties heel verschillend. Daarom meet MPA MindSonar® altijd je denkstijl in een bepaalde situatie of context.

Hoe werkt het?

MPA legt je vragen en keuze voor om zo te zoeken naar patronen in hoe je denkt. Je krijgt, nadat je via de online MPA MindSonar® vragen hebt beantwoord, een overzicht van hoe jij denkt, voelt en handelt in de door jouw uitgekozen situatie of context. De 13 gemeten aspecten samen geven door middel van een profiel een duidelijk beeld van je persoonlijke, unieke denkstijl. Ook je waarden/criteria en drijfveren worden in beeld gebracht en mogelijke patronen in je gedrag in deze specifieke situatie of context.

Als coach doe ik na het invullen van de test altijd een interpretatiegesprek om je zo een helder inzicht te geven in hoe je denkt een specifieke situatie/context. Dit kunnen we dan verder gebruiken en inzetten in de coaching op weg naar datgene wat je wilt bereiken, je doelen. Zoals in de rijangst begeleiding. Als gecertificeerd MindSonar® professional mag ik deze MPA MindSonar® test afnemen en zet ik het in bij individuele coaching, teambuilding, rijangst begeleiding en zelfs bij cursisten op weg naar hun rijbewijs.

Daarnaast als Aroma-coach maak ik gebruik van etherische olie en geurfrequenties, tijdens rijles en rijangst begeleiding. Als coach kan ik op een kundige manier etherische oliën en geurfrequenties inzetten en adviseren. Dit kan bij cursisten tijdens de rijopleiding of bij rijangst-cliënten met een hulpvraag die te maken kan hebben met lichamelijke klachten, ook klachten van emotionele aard en spirituele aard. Om tot een gedegen advies te komen is het belangrijk om achter de achterliggende oorzaak van de klacht te komen. Dit doe ik door een gericht coachgesprek. Als Aroma-coach benader ik de hulpvragen op een holistische manier en zie het lichaam en geest als één geheel. De krachtige energetische mengsels hebben veel effect op de mens en zo is er voor iedereen een goede frequentie te vinden. Hiervoor gebruik ik verschillende test manieren, om op een eenvoudige manier de juiste frequentie te vinden.

Wil je meer weten over coaching, MindSonar, Aromatherapie of heb je andere vragen stuur mij dan een email.

Contact

Miranda Huiberts-Dictus
06 - 38074750 of  0252 - 506928
miranda@mh-rijvaardigadvies.nl

Social Media

Volg je MH-Rijvaardigadvies al?

Belangrijke zaken

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden voor:
rijles  •  rijangst  •  (bij)scholing

2013-2023 © MH-Rijvaardigadvies | ontwerp en realisatie LadyLemon