Rijangst powered by MindSonar

Ik durf NIET (meer) te Rijden!

De auto in kunnen stappen en rijden waar je naar toe wilt, geeft velen een gevoel van vrijheid. Voor bijna een miljoen rijbewijsbezitters in Nederland is onbezorgd auto rijden een probleem.

Hoezo rijangst? Hoezo Fobie?
Rijangst kan ontstaan door een incident, onzekerheid over te weinig ervaring in het verkeer, een ongeluk of psychische problemen. Mensen met rijangst missen vaak het overzicht in het verkeer en hebben het gevoel de controle te verliezen.

Rijangst wordt voornamelijk veroorzaakt door onvoldoende rijvaardigheid. Er zijn ook rijbewijsbezitters die specifieke situaties vermijden, dan moet je denken aan; auto(snel)wegen, tunnels, bruggen of onbekende wegen. Dan spreek je over een verkeersfobie.

Angst is helemaal niet slecht, het maakt je bewust van gevaarlijke situaties. Alleen is het goed om je kennis en positieve ervaringen wat te vergroten, zodat je zelfverzekerder wordt en je angst onder controle hebt.

Als Rijinstructeur+ en in bezit van het certificaat NLP Practitioner gespecialiseerd in verkeersangst, heeft Miranda onder andere inzicht gegeven in technieken die haar kennis en vaardigheid heeft vergroot. Zodat zij rijbewijsbezitters met complexe of fobische rijangst op de juiste manier kan begeleiden.

Zet nu de eerste stap!
Het begint met een intakegesprek, deze duurt ongeveer anderhalf uur. Aan de hand van deze intake ontstaat er een, bij jouw situatie passend, plan van aanpak. Hierna beslis je zelf of je het begeleidingstraject wilt aangaan.

Rijangst begeleiding is geen rijles. De behoefte aan begeleiding is voor iedereen anders.
Desalniettemin volstaat de Rijangst begeleiding voor een meerdere deel van de cliënten uit 5 sessies van elk 3 uur + 1 uur bespreking MindSonar Denkstijlentest. Het accent ligt bij de start van de begeleiding op het verhogen van je rijvaardigheid, om vervolgens met deskundige begeleiding en coaching van Miranda, de confrontatie aan te gaan met je rijangst.

Dit plan van aanpak wordt ondersteund door bij aanvang gebruik te maken van de MindSonar denkstijlentest, deze test geeft inzicht hoe je denkt in deze specifieke situatie waar je last van hebt. Vaak weten mensen goed wat er gebeurt en wat ze denken, hebben geen inzicht in hoe ze denken. De test ondersteund ook het proces van de cliënt gedurende de sessies.

Na de intake beslis je zelf of je het begeleidingstraject wilt aangaan.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een intakegesprek neem contact op met Miranda, zij kan jou begeleiden om van je rijangst af te komen.

Stuur een e-mail en Miranda neemt z.s.m. contant met je op.

Contact

Miranda Huiberts-Dictus
06 - 38074750 of  0252 - 506928
miranda@mh-rijvaardigadvies.nl

Social Media

Volg je MH-Rijvaardigadvies al?

Belangrijke zaken

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden voor:
rijles  •  rijangst  •  (bij)scholing

2013-2023 © MH-Rijvaardigadvies | ontwerp en realisatie LadyLemon