Rijles en Autisme, ADHD of ADD

Heb je autisme, Ad(H)d en/of ADD en wil je het rijbewijs behalen? Dan ben je bij MH-Rijvaardigadvies aan het juiste adres. MH-Rijvaardigadvies is gespecialiseerd in het begeleiden en opleiden van cursisten met een beperking. Een van deze specialisaties is het verzorgen van rijlessen voor cursisten met autisme, Ad(H)d en/of ADD. Ook is MH-Rijvaardigadvies voorbereidt op de toekomst, oftewel de rijlessen worden gegeven in een moderne Volvo XC40 Pure electric (automaat). Een automaat geeft rust tijdens het rijden en daardoor de mogelijkheid voor meer aandacht aan het verkeer.

Het behalen van een rijbewijs voor een cursist met kenmerken uit het autismespectrum is niet altijd even eenvoudig.

MH-Rijvaardigadvies beperkt zich niet alleen tot gespecialiseerde rijlessen, geeft ook ondersteuning bij het hele proces van de intake, de rijles tot het praktijkexamen. Dit gaat verder dan alleen een autisme, Ad(H)d en/of ADD vriendelijke rij-instructeur.

Begeleiding cursisten met autisme, adhd, ADD en alle aanverwante diagnoses.

Heb je interesse om je rijbewijs te halen? Dan gaat de rij-instructeur kijken naar de mogelijkheden voor jou! Wat hierbij niet vergeten mag worden, is dat iedere cursist anders is. Dat wil zeggen dat iedere cursist met zijn of haar vorm van autisme, Ad(H)d en/of ADD een andere aanpak nodig heeft. De weg naar het rijbewijs is niet altijd even vanzelfsprekend. Daarom is het van belang om gedurende de rijlessen op een juiste manier te werk te gaan. Gebeurt dit niet, dan roept dit zowel bij de cursist als bij de rij-instructeur frustraties op. Dat is absoluut niet de bedoeling. Om dit risico te ondervangen, start je met een intake. Samen met de rij-instructeur brengen jullie de omstandigheden in kaart waarmee er rekening moet worden gehouden tijdens de rijles.

De intake begint met een kennismaking gesprek; wie ben jij, wie is MH-Rijvaardigadvies, de Gezondheidsverklaring, vervolgens ga je met de rij-instructeur allerlei oefeningen doen in de auto en met de auto en de intake eindigt met de evaluatie en het advies.

Als er twijfel is vanuit de rij-instructeur dan zal deze dit eerlijk kenbaar maken en in overleg een advies geven. Soms is dit niet het advies wat je graag wil horen, we bespreken tegelijkertijd altijd wat er wel mogelijk is.

Intake 120 minuten € 109,-

Contact

Miranda Huiberts-Dictus
06 - 38074750 of  0252 - 506928
miranda@mh-rijvaardigadvies.nl

Social Media

Volg je MH-Rijvaardigadvies al?

Belangrijke zaken

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden voor:
rijles  •  rijangst  •  (bij)scholing

2013-2023 © MH-Rijvaardigadvies | ontwerp en realisatie LadyLemon