WRM-bijscholing 63 – Gesprekstechnieken
Cursusinhoud
De rijinstructeur is regelmatig in gesprek met diverse partijen tijdens de rijopleiding van een leerling. Hij voert o.a. gesprekken met ouders, leerlingen, examinatoren en collega’s. Door de juiste gesprekstechniek toe te passen is het mogelijk om wederzijds begrip te krijgen voor elkaars situatie. Door middel van oefening zullen diverse gesprekstechnieken behandeld worden om de vaardigheid in communiceren te vergroten.
Door de juiste gesprekstechnieken te hanteren is het gemakkelijker om doelgericht, kort en bondig maar vooral ook duidelijk aan te geven wat er goed is gegaan in het vertoonde rijgedrag en wat de aandachtspunten zijn. Deze bijscholing kenmerkt zich door de vele oefeningen die opklimmende in moeilijkheidsgraad zullen zijn.
Ook zullen diverse rollen gespeeld worden met verschillende probleemeigenaren (ouders, examinatoren en leerlingen). Door de praktische insteek zal de rijinstructeur meer inzicht krijgen in het belang van een goede communicatie en zal zijn feedback meer invloed hebben op het gewenste rijgedrag van de leerling.
Geldigheid WRM-bijscholing
Deze bijscholing is geldig voor de WRM en RIS, telt mee voor 2 dagdelen theoretische bijscholing.
Datum: data in overleg
Aantal deelnemers: minimaal 4 – maximaal 10
Kosten: € 299,- per deelnemer
Tijd: 9.00 – 16.00 uur
- Inclusief studiemateriaal
- Inclusief schrijfblok en pen
- Inclusief certificaat van deelname
- Inclusief koffie/thee/water
- Inclusief heerlijke lunch
- Vrijgesteld van BTW
- Gratis Parkeren
- Inclusief IBKI-bijdrage van € 25,50
Docent: Miranda Huiberts-Dictus
Locatie ’t Poelhuys - Vivaldistraat 4 - 2162 AA Lisse
Leerdoelen bijscholingscursus
-
De rijinstructeur kan het gespreksmodel: – opening – feitelijke situatie – gewenste situatie – afronding – verklaren en in de praktijk toepassen.
-
De rijinstructeur kan het verschil tussen Beeldgedrag (BG) en Waargenomen gedrag (WG) uitleggen en in de praktijk toepassen.
-
De rijinstructeur kan de leerling overtuigen wat het gewenste Gewenste Gedrag (GG) is.
-
De rijinstructeur kan aangeven wat het gewenste rijgedrag is en in welke documenten dit te vinden is.
-
De rijinstructeur kan met behulp van het gespreksmodel een professioneel gesprek voeren met de leerling over: getoond rijgedrag – niet nakomen van afspraken – sociaal gedrag.
-
De rijinstructeur kan met behulp van het gespreksmodel een professioneel gesprek voeren met een van de ouders van de leerling over de aanvraag van een examen.
-
De rijinstructeur kan met behulp van het gespreksmodel een professioneel gesprek voeren met een examinator over een examenuitslag.
Contact
Miranda Huiberts-Dictus
06 - 38074750 of 0252 - 506928
miranda@mh-rijvaardigadvies.nl
Social Media
Volg je MH-Rijvaardigadvies al?
Belangrijke zaken
Privacyverklaring
Algemene voorwaarden voor:
rijles • rijangst • (bij)scholing
2013-2023 © MH-Rijvaardigadvies | ontwerp en realisatie LadyLemon